Як мастильні матеріали впливають на надійність обладнання.

Як відомо будь-яка спеціальна техніка, складається з великої кількості рухомих деталей, які потребують мастила. Більшість поломок спеціального обладнання відбувається внаслідок попадання твердих забруднень у вузли тертя, точніше, зазори між деталями.Крім того, частинки, що потрапляють, діють як абразив і різко прискорюють процес зношування тертьових поверхонь. Важливо розуміти, що саме конструкція вузла тертя, якісне ущільнення, правильна робота системи фільтрації мастила багато в чому визначають термін його служби.

Проте, випадки, коли вдається в такий спосіб спроектувати вузол, аби повністю виключити влучення у нього забруднень, дуже рідкісні. Тому найчастіше властивості мастильного матеріалу – товщина та міцність масляної плівки між деталями, здатність до герметизації вузла та ін – надають величезний вплив на термін служби агрегату або механізму. І тут набирає чинності правило: чим більше товщина плівки в порівнянні з розміром твердих частинок, що потрапляють у вузол, тим краще.
Кар'єрна та шахтна техніка в процесі роботи також піддається впливу води, особливо це стосується машин, що працюють у підземних умовах. Численні дослідження та практичний досвід говорять про те, що навіть невелика кількість води, що потрапила у вузол тертя, здатна істотно скоротити термін його служби. Особливо виразно проявляється вплив води термін служби роликових підшипників.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход