Мастило на основі сульфанат-кальцієвого мила, що це?

Мастило на основі сульфанат-кальцієвого мила, що це?

В сучасному світі існує величезна кількість різноманітного обладнання. І, звісно, воно потрбує змащування. Для цього використовуються рідкі оливи та пластичні мастила.  Що стосується пластичних мастил, то вони складаються з базової оливи, присадок та загущувача, основою якого можуть бути різні компоненти. Загущувач, в свою чергу, буває:

  • Звичайний мильний – Літій, Кальцій, Алюміній
  • Мильний комплексний - Літієвий комплекс, Кальцієвий комплекс, Алюмінієвий комплекс
  • Неорганічний загусник - Бентоніт
  • Немильний органічний загусник - Полісечовина, Комплексу Сульфоната-кальція.

Насправді сьогодні постійно ведуться нові розробки для поліпення властивостей мастил та якнайкращого змащування потрібного механізму і зменшення собівартості його обслуговування. Але все ж таки, на сьогодні найпопулярнішими мастилами залишаються мастила на основі літія, вони займають більше 70% ринку мастил.

Повернемося до нашої теми, загусника на основі сульфанату кальція. Це не новий, але свіжий в активному застосуванні загусник набув певної популярності у вузьких колах завдяки ряду виняткових переваг, таких як:

  1. Здатність сульфонату кальцію зберігати стабільність за значних температур.
  2. Стійкість сульфонату кальцію до слідового, точкового та часткового потрапляння води до підшипника.
  3. Вроджені антикорозійні властивості, зумовлені самою природою сульфонату кальцію.
  4. Здатність сульфонату кальцію істотно підвищуючи т.зв. навантаження зварювання (на Тімкен) навіть без додавання класичних протизварювальних присадок.
  5. Функції загущення оливи в консистентне мастило та грати роль і протизварювального агента.

В цілому, цей загусник виглядає як деяка панацея.

І в порівнянні з мастилами на основі літієвого комплексу, сульфанат-кальцієвий комплекс дійсно показує деякі переваги.

  • Сульфонати, є природними інгібіторами корозії, в змащення Литієвого комплексу незмінно потрібно додавати антикорозійні присадки.
  • На відміну від мастил Літієвого-Комплексу, які потребують значної кількості добавок сурми, цинку або інших типів добавок, загусник Комплексу Сульфоната-кальція має природні протизносні та протизадирні ЕР(екстремальний тиск) властивостями.
  • Сульфонат Кальція, з природних властивостей загусника, забезпечує чудові властивості водостійкості і не руйнується навіть у присутності води, у той час як змащення Литієвого Комплексу для забезпечення водонепроникності зазвичай потрібні присадки для підвищення адгезії (клейкості), які схильні до швидкої витрати у присутності води.
  • Температура краплепадіння і термін служби Кальцій-Сульфонатних мастил також вищий, що дозволяє використовувати ці мастила при високих температурах і екстремальних навантаженнях.
  • Кальцій-Сульфонатні мастила демонструють чудову механічну та зсувну стабільність у порівнянні з мастилами літієвого комплексу, що вказує на меншу вимиваність та знос у процесі роботи.

Чому так? Справа в тому, що загусник комплексного сульфонат-кальцієвого мастила - це сукупність частинок нанокальциту в стабілізуючій оболонці з амфіфільних рідкокристалічних полімерів. Тобто. не нитки, не волокна, а частинки, один з одним вони пов'язані за рахунок міжмолекулярних сил взаємодії, що легко відновлюються, утворюючи рухомий просторовий каркас. Але на гольчастих підшипниках та високих швидкостях їх роботи всеж таки краще використовувати мастило на основі полісечовини.

У той же час, якщо вузол постійно заливається водою, та ще піддається високим температурам - доступної альтернативи комплексним сульфонат-кальцієвим мастилам немає. І головним їх недоліком є дороовартісність, але вона виправдовується терміном служби змащуваних додатків.

В нашому магазині Ви можете придбати мастила на основі Комплексу Сульфоната-кальція з різною в’язкістю базової оливи http://garage.co.ua/shop/search?text=ceran та при потребі отримати консультацію.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход