(Продовження 4) Експлуатація Total Ceran XS 40 Moly у кар'єрі.

Випробування в лабораторних умовах, на стендах за методиками DIN 51805 і ASTM D 1478, показали здатність мастила прокачуватися при температурах нижче –50°С та –55°С відповідно.
Для підтвердження цих результатів, в умовах реального виробництва були проведені випробування консистентного мастила Total Ceran XS 40 Moly.
Метою випробування була оцінка здатності мастила прокачуватися при температурі -50 ° С головною централізованою системою мастила (ЦСЗ) кар'єрного екскаватора відомого виробника. Випробування було проведено у присутності фахівців фірми-виробника машини.
Поршневому насосу головної ЦСС екскаватора має вистачати потужності, щоб подати мастило навіть за негативних температур до найвіддаленіших точок системи, дати можливість інжекторам спрацювати. Насос ЦСЗ з циклічності в 20 хвилин починав нагнітати тиск в системі, після деякого часу насос відключався, в цей момент відкривався зворотний клапан і стравлював тиск. Як відомо, мастила густішають зі зниженням температури, через що мастило може заблокувати трубопроводи системи.
Саме тому під час роботи Total Ceran XS 40 Moly у головній ЦСЗ оцінювали:
- наявність консистентного мастила Total Ceran XS 40 Moly на виході з найвіддаленіших живильників;
- тиск у системі не повинен був перевищувати значення, при якому примусово спрацьовує зворотний клапан. В іншому випадку вважається, що мастило настільки загусне, що не може прокачатися насосом;
- тиск, створений насосом на віддалених точках системи мастила, достатньо, щоб дати живильникам спрацювати та рясно змастити точки мастила.
Тест проводився рано-вранці на світанку, щоб застати найнижчі температури навколишнього середовища. Температура металоконструкцій машини та консистентного мастила Total Ceran XS 40 Moly, виміряна пірометром, становила приблизно -52°C, при цьому температура навколишнього повітря була на рівні -32°C.
Випробування показали, що мастило прокачується насосом навіть при температурі -50 ° C, в достатній кількості виходить з живильників, а її реологічні властивості, консистенція по NLGI 1½ дозволяють застосовувати мастило CERAN XS 40 Moly навіть в арктичних умовах.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход