Що таке специфікації / допуски Renault - RN 0700, RN 0710, RN 0720

Одне з питань, що часто ставляться.

Що таке специфікації / допуски Renault - RN 0700, RN 0710, RN 0720

 

До випуску на ринок моделі Лагуна III, французький виробник автомобілів Renault засновував свої вимоги до моторних олив на ACEA-класифікаціях. Процедури допуску оливи не існувало. З випуском Лагуни III Renault ввів свої специфікації моторних олив і опублікував умови процедури їх допуску. З того часу попит на ці оливи різко зріс. Це пов'язано також з тим, що використання масел, що не отримали допуск від Рено, може призвести до втрати гарантії на автомобіль. Для моделей Renault, випущених до Лагуни III діють, як і раніше, вимоги згідно з ACEA-класифікацією.

RN 0700

Загальні специфікації: ACEA A3/B4 чи ACEA A5/B5.

Renault RN700 - олива для бензинових та дизельних двигунів без турбонаддуву;

– Моторне масло для бензинових двигунів без наддуву, з підвищеними вимогами до сумісності із системами нейтралізації відпрацьованих газів, за винятком Renault Sport. Цей стандарт поширюється на всі дизельні автомобілі Renault, оснащені двигуном 1,5 DCi без DPF (сажовий фільтр) до 100 к.с. З підвищеним інтервалом сервісу заміни.

RN 0710

Загальні специфікації: ACEA A3/B4 + додаткові вимоги до Renault.

Renault RN710 - оливи для бензинових та дизельних двигунів з турбонаддувом без сажевого фільтра DPF;

– Моторна олива, з підвищеними вимогами до сумісності із системами нейтралізації відпрацьованих газів, для бензинових двигунів з турбонаддувом у тому числі Renault Sport та дизельних двигунів без фільтру сажі від групи Renault, Dacia, Samsung. Окрім двигунів 1,5 DCi без DPF (сажовий фільтр) до 100 к.с. Стійкість до підвищених теплових навантажень. З підвищеним інтервалом сервісу заміни.

RN 0720

Загальні специфікації: ACEA C4+ з додатковими вимогами Renault.

RN 0720 був розроблений для дизельних двигунів нової генерації з фільтром сажі DPF.

– Моторна олива для дизельних двигунів нової генерації, з турбонаддувом та сажевим фільтром. Відповідність стандарту ACEA C4+ додаткові вимоги Renault. Одна з вимог до олив з цим допуском - це знижений вміст сульфатної золи (Low SAPs). Збільшений інтервал заміни.

 rn

RENAULT докладніше про специфікації:

Основним джерелом офіційної інформації від автовиробника для станцій технічного обслуговування є програмний комплекс DIALOGYS, який включає сотні докладних схем, інструкцій та рекомендацій з технічного обслуговування та ремонту автомобілів RENAULT. Питання моторних масел та інших технічних рідин порушуються в технічних нотах під номерами 6012A (від 06.2010 та 08.2004) та 6013A (від 03.2004 та 07.2007). Вони докладно описані рекомендовані рідини під конкретні типи двигунів і трансмісій.

Для кінцевих споживачів у 2007 році компанія RENAULT розробила три оригінальні специфікації для моторних масел, що відрізняються підвищеними вимогами до сумісності із системами нейтралізації відпрацьованих газів: RN0700, RN0710 та RN0720. Для того, щоб продукт відповідав стандартам автовиробника, потрібна відповідність рівню якості ACEA і проходження ряду власних тестів, розроблених дослідницьким центром RENAULT. Код специфікації складається з 6 знаків RN-XXAB, де:

RN - RENAULT

XX - Рік виходу

A - Рівень специфікації

B - Порядковий номер версії

RN 0700 - моторні оливи категорії FULL SAPS (повнозолові). Типові в'язкості 0W-30, 5W-30, 0W-40, 5W-40, 10W-40. Основні параметри цієї специфікації дублюють ACEA A3/B4 або A5/B5 (група Fuel Economy у технічній ноті автовиробника). При виборі категорії в'язкості слід орієнтуватися на вимоги конкретного двигуна – зазвичай вони завжди прописані в посібнику з експлуатації.

Відмінні особливості:

- Відмінне змащування;

- стабільність при високотемпературному впливі;

- Мінімальний чад;

- Паливна економічність.

Продукт призначений для:

- бензинових двигунів без турбонаддуву;

- Дизельних двигунів з турбонаддувом;

- 1,5 DCi без сажевого фільтра (DPF), що мають потужність менше 100 к.с. та міжзмінний інтервал 20 000 км або 1 рік.

УВАГА! Виключається використання моторних масел з допуском RN 0700 у форсованих двигунах та двигунах RENAULT SPORT, у тому числі двигуни з кодами: F7P, F7R, F4R RENAULT SPORT, F4R з наддувом RENAULT SPORT та L7X RENAULT SPORT.

 

RN 0710 - моторні оливи категорії FULL SAPS (повнозолові). Типові в'язкості 0W-40, 5W-40. Основні параметри цієї специфікації дублюють ACEA A3/B4. Олива додатково проходить тест на шламоутворення на тестовому двигуні F4Rt.

Відмінні особливості:

- Синтетична основа з високою стабільністю;

- Збільшені в'язкісно-температурні показники;

- Підвищений захист деталей двигуна від відкладень;

- Зниження ризику залягання кілець поршня;

- Захист поверхонь, що труться, у найбільш навантажених робочих режимах;

- Низька випаровуваність;

- Збільшені інтервали заміни.

Продукт призначений для:

- всіх бензинових двигунів з турбонаддувом, у тому числі Renault Sport;

- дизельних двигунів без фільтру сажі (DPF);

- 2,2 DCi з сажовим фільтром (DPF).

УВАГА! Виключається використання моторних масел з допуском RN 0710 у дизельних автомобілях RENAULT, оснащених двигуном 1,5 DCi без фільтру сажі (DPF), що мають потужність менше 100 к.с.

 

RN 0720 - моторні оливи категорії LOW SAPS (малозольні, тобто зі зниженим вмістом сульфатної золи, фосфору та сірки). Типові в'язкості 0W-30, 5W-30, 0W-40, 5W-40. Основні параметри цієї специфікації дублюють ACEA С4. Олива додатково проходить ряд оригінальних тестів RENAULT, що включають особливі вимоги щодо витрати моторного масла, його окислення, здатності викликати залягання кілець, об'єму відкладень на поршні.

Відмінні особливості:

— Дуже низький рівень сульфатної золи, сірки та фосфору (Low SAPS) продовжують ресурс сажі.

фільтра;

— високий рівень сумісності із системами нейтралізації небезпечних вихлопів, у тому числі й сажевими фільтрами;

- 100% синтетична основа олії гарантує високу в'язкісно-температурну та термоокислювальну стабільність. Захищає двигун від відкладень, знижує ризик залягання поршневих кілець;

- Максимальний захист та віддача від двигуна в напружених режимах роботи;

- Низька леткість дозволяють знизити витрату олії, а висока термоокислювальна стабільність

дозволяють досягти збільшення інтервалів заміни олії, що визначаються виробником;

- Збільшений інтервал заміни оливи (Long Life Renault - LLR)

Продукт призначений для:

- всіх дизельних двигунів RENAULT, як правило, випущених після 2007 року, оснащених сажевим фільтром (DPF). (Мастила з цього допуска застосовують у моторах з сажевим фільтром і наддувом, що виконують екологічні норми безпеки відповідно до вимог Євро 4 і 5.)

— RENAULT Laguna III 1,5 DCi без фільтру сажі (DPF) випущених до жовтня 2008 року;

— RENAULT Kangoo II 1,5 DCi без фільтру сажі (DPF) випущених до червня 2008 року

УВАГА! Виробник не рекомендує змішувати моторні масла, що мають різну в'язкість та (або) різні допуски.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход