Енциклопедія

Все, що потрібно знати про моторні оливи, спецрідини, запчастини і фільтри - в цьому розділі. Ми постійно вдосконалюємось і раді поділитися знаннями з Вами. Обіцяємо – буде дуже цікаво. 

Про що говорять специфікації моторних масел ACEA? Оновлення 2022.

МОТОРНІ ОЛИВИ ДЛЯ БЕНЗИНОВИХ ТА ЛЕГКОВАНТАЖНИХ ДИЗЕЛЬНИХ ДВИГУНІВ (КАТЕГОРІЇ A/B), БЕНЗИНОВИХ ТА ЛЕГКОВАНТАЖНИХ ДИЗЕЛЬНИХ ДВИГУНІВ З ПРИСТРОЯМИ ДОСЛІДЖЕННЯ ВИКЛОПУ (КАТЕГОРІЇ C)

Новий документ із загальними вимогами для легких і важких навантажень включає в себе посилання на нові серії масел ACEA 2021 року для двигунів легкої навантаженості та серії масел ACEA 2016 року для двигунів важких навантажень (версія 3)

Оновлення до серії масел ACEA 2021 для двигунів малої навантаженості:

Вимірювання TBN не потрібні для категорії C2-21, оскільки це відповідає C2-16

A/B: Оливи для бензинових і дизельних двигунів – «High SAPS» 

Категорія A3/B3 вилучена з цими послідовностями масел ACEA. Стабільна моторна олива, призначена для використання в бензинових і дизельних двигунах легкових автомобілів і легких автомобілів, а також для подовжених інтервалів заміни масла, якщо це вказано виробником двигуна.

Стандарт ILSAC для моторних олив для легкових автомобілів

Тут наведено поточні та попередні стандарти ILSAC. Власникам транспортних засобів слід ознайомитися з посібниками з експлуатації, перш ніж переглядати ці таблиці. Масла можуть мати більше одного рівня продуктивності.

Для автомобільних бензинових двигунів останній стандарт ILSAC включає робочі властивості кожної попередньої категорії та може використовуватися для обслуговування старих двигунів, де рекомендовані оливи попередніх категорій.

             

Специфікації API (Американський Інститут Нафти) для дизельних двигунів.

api ck fa

Тут наведено поточні та попередні категорії послуг API. Власникам транспортних засобів слід ознайомитися з посібниками з експлуатації, перш ніж переглядати ці таблиці. Масла можуть мати більше одного рівня продуктивності.

API: SP в деталях.

SP 

Виробники масел пропонує лінійку продуктів, які відповідають API SP, найсучаснішому на даний момент галузевому стандарту Американського інституту нафти. Що це означає для вас та вашого автомобіля? Тут є все, що потрібно знати про стандарти API SP.

Специфікації API (Американський Інститут Нафти) для бензинових двигунів.

Тут наведено поточні та попередні категорії послуг API. Власникам транспортних засобів слід ознайомитися з посібниками з експлуатації, перш ніж переглядати ці таблиці. Масла можуть мати більше одного рівня продуктивності.

Для автомобільних бензинових двигунів остання категорія обслуговування API включає характеристики ефективності кожної попередньої категорії та може використовуватися для обслуговування старих двигунів, для яких рекомендовані оливи попередніх категорій.

Классификации, спецификации и допуски моторных масел для коммерческой техники. Интервал замены масла

Классификации, спецификации и допуски моторных масел для коммерческой техники. Интервал замены масла

Перед владельцами грузовиков (одного или парка тягачей) часто встает вопрос: по каким критериям можно выбрать оптимальное моторное масло. В этой статье мы попытаемся, исходя из опыта нашей компании, найти «золотую середину» при выборе моторного масла для Вашего грузовика.

Что будет если вовремя не менять масло.

Что будет если вовремя не менять масло.

Автолюбителям известно, что моторные масла стоит менять через определенный временной интервал, обычно это 5 – 10 тыс. км для полусинтетического, и 10 – 15 тыс. километров для синтетического масла. Но что случится, если не заменить масло в моторе вовремя? Какие ожидают последствия - в этой статье

Вязкость по SAE

Вязкость по SAE

Покупая масло многие покупатели спрашивают о вязкости. Какая вязкость лучше? Что такое вязкость? В этой статье - все, что нужно знать о вязкости. Просто и доступно.